Magenta Academy

Composiet trainingen

Wil je uitbreiden, maar heeft de nieuwe instroom van krachten nog geen ervaring met composietmateriaal? Wij kunnen werknemers trainen zodat ze snappen wat composietmateriaal is, maar er ook mee kunnen werken binnen jouw productietechniek. De training bestaat uit een gedeelte theorie over het materiaal en over de veiligheid binnen het vak. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de praktische vaardigheden van de werknemers. Na deze training beheersen ze de besproken technieken voor jouw bedrijf.

Deze trainingen kunnen gegeven worden op locatie, maar ook in onze faciliteit in Emmeloord.

Handlamineren

Vezelspuiten

Vacuüm Injectie

Prepreg

Handlamineren is een van de makkelijkste manieren om een composiet product te maken. Je brengt met de hand vezelmatten of weefsels aan op een mal en impregneert deze met behulp van een kwast of met een hars.

Bij vezelspuiten wordt gebruik gemaakt van een spuitpistool en installatie. Het pistool spuit hars inclusief gesneden vezels. Hiermee is vrij snel een composiet product te maken. 

Vacuüm injectie is een productiemethode waarbij je met behulp van vacuüm hars door je vezelpakket injecteert.

Het heeft als grote voordeel dat de hars vezelverhouding erg goed is en vooral heel goed te controleren. Hiermee is constante kwaliteit te realiseren.

Prepreg is een van tevoren geïmpregneerde weefselmat die je in mal drapeert en onder vacuüm uithardt in de oven of autoclave. Dit is de meest hoogwaardige, niet geautomatiseerde, composiet productiemethode.